sreda, 15. julij 2009

pricufukniti

SSKJ (Slovar slovenskega knjižnega jezika) je vrnil nič zadetkov za besedo pricufukniti. Google je tudi ponudil nič zadetkov, nekaj malega za različico pricufuknil. Kaj naj sklepam iz tega?!... Celo naj bi obstajala razlika med besedo pricufukniti in prištuliti. Pricufukniti se lahko pojasni kot elegantna različica besede prištuliti. Prištuliti je po SSKJ nekaj v stilu nepovabljen priti in je vedno v povezavi z neko koristjo. Kaj pa prisliniti?! Ali je sploh razlika med prištuliti, prisliniti oz. ali je prisliniti sinonim besedi pricufukniti?! Še malo pa se mi bo vrtelo od možnosti.
Sedaj pa sledi težja naloga in to je zapomniti si besedo in jo spraviti v življenje. Poskusila jo bom vključiti v službene maile... npr.: pricufuknila bi se vaši projektni skupini ali pricufuknila bi svoje skromno mnenje o zadevi... Ne bo enostavno, posebej ker nisem na čistem glede pomena in uporabe. Če bo kakšna reakcija, potem bom vedela ali sem res mimo z uporabo ali ne. Na napakah se uči, vsaj tako pravijo oz. se tolažijo tisti, katerim nič ne gre. Bom videla.
Equilibrium?! Morda imam napačno mnenje o skrajnji točki ravnotežja... ker se mi zdi, da pricufukniti ne sodi tja, tako da ... not yet, definitivno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar